Mäklar & Köpinfo

Härmed en sammanfattning av den information som vanligen efterfrågas vid intresse för

och i samband med köp av en bostadsrätt i vår bostadsrättsförening:


Byggnader:

Bostadshusen uppfördes under åren 2008 och 2009 med inflyttning under andra halvåret 2009. Inom föreningen finns 48 lägenheter fördelade på 6 hus varav tre ligger vid Väderkvarnsvägen (husen 1A, 1B och 2) och tre vid Kvarnhjulsvägen (husen 3, 4 och 5). Hiss finns i samtliga sex bostadshus.


Postadresserna är:

Hus 1A: Väderkvarnsvägen 1

Hus 1B: Väderkvarnsvägen 3

Hus 2: Väderkvarnsvägen 2

Hus 3: Kvarnhjulsvägen 2

Hus 4: Kvarnhjulsvägen 3

Hus 5: Kvarnhjulsvägen 4

Postnummer: 134 41 Gustavsberg


Lägenheterna har tresiffriga nummerbeteckningar där första siffran anger husnummer, andra siffran våningsplan och tredje siffran lägenhetens nummer på planet räknat medurs. Lägenheterna är i storlekar från 1 till 6 rum och med ytstorlekar mellan 39 och 135 kvm. Alla lägenheter har bredbandsuppkoppling via Telia och anslutning till bredbandstelefoni samt ett antal Tv-kanaler som mot tilläggsavgift kan kompletteras med ytterligare kanaler.


I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare och till varje lägenhet hör ett förråd på cirka 4 kvm beläget i bottenplanet eller i separat uppvärmd byggnad. Även cykelförråd och barnvagnsrum finns. Planskisser över de individuella lägenheterna läggs inte ut på hemsidan. Bostadsrättsinnehavarna har planskisser och om dessa inte kan hittas så kan bostadsrättsföreningen på bostadsrättsinnehavarens begäran ta fram kopior.


Lekplats:

En iordninggjord lekplats med sandlåda finns centralt inom området. Sanden rengörs vid städdagar och byts helt och hållet vartannat år.

 

Bilplatser:

I området finns 49 bilplatser (varav sex är dubbelplatser) för uthyrning till medlemmar. Hösten 2022 installerades 5 st laddstolpar med 10 laddpunkter för elbil respektive laddhybridbil på olika bilplatser i föreningen. För aktuell information om lediga platser/kö för platser hänvisar vi till styrelsen. Rätt till bilplatser följer inte med vid köp av bostadsrättslägenhet. Dessutom finns gästplatser för tillfälligt bruk av föreningens besökare.


Städdagar:

Föreningen anordnar varje år en vår- och höststädning av området. Dessa är inte obligatoriska men eftersom det är en relativt liten förening och vi alla värnar om våra byggnader och områden, uppmuntras alla att bidra och delta. Arrangemangen brukar resultera i stor uppslutning och uppskattas av medlemmarna då man även har vid dessa tillfällen har möjlighet att över en fika prata och umgås.

I samband med städdagarna brukar även en container för grovsopor beställas som service för medlemmarna.


Gästlägenhet:

I huset Väderkvarnsvägen 2 finns en liten övernattningslägenhet med två sängar, ett enkelt pentry med mikrougn och vattenkokare utan spis och ugn, TV, kylskåp och toalett/dusch. Lägenheten hyrs ut till föreningens medlemmar mot en avgift på 270 kronor/natt. 


Information till medlemmarna:

Föreningen har på denna hemsida medlemssidor som syftar till att hålla medlemmarna informerade om senaste nytt i föreningen och här kan man även som medlem ta del av nyttig information.  Nyhetsbrev skickas även regelbundet ut till medlemmar som meddelat sin e-postadress.


Försäkring:

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Folksam. Ansvarsförsäkring för styrelse och bostadsrättsinnehavares egendom ingår. Från 1 augusti 2017 omfattar fastighetens försäkring även bostadsrättstillägget.


Energideklarationer:

Boverkets Energideklaration är utförd 2022-10-02 för föreningens sex bostadshus. Ventilationen (OVK) är godkänd 2023.


Radonmätningar:

Radonmätningar gjordes av JM inför byggandet och av föreningen under februari-april 2014. Uppmätta värden ligger klart under tillåtna högsta värden.


Ekonomi:

Föreningens ekonomi och aktuella nyckeltal framgår av årsredovisningarna som finns här på föreningens hemsida.


Detta ingår i månadsavgiften:

I årsavgiften ingår, utöver dispositionsrätten till lägenheten och vad som framgår av BRF:s stadgar:

Värme, vatten, sophämtning och städning av entré, hissar och trapphus

Bredbandtelefoni, TV och internetuppkoppling

Ett uppvärmt förråd utanför lägenheten

Från 1/8 2017 omfattar BRF:s försäkring även bostadsrättstillägget


Överlåtelser:

För arbetet med överlåtelse belastas köparen med en avgift på 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp.

Juridiska personer antas inte som medlemmar.


Medlemsansökningar:

Medlemsansökningar skickas till Brf Kvarnberget i Gustavsberg, Kvarnhjulsvägen 4, 134 41 Gustavsberg. Mailadress styrelsen@brfkvarnberget.com

 

Ekonomisk förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen i föreningen sköts av Kanold Redovisning AB.

Kontaktperson: Martin Kanold, 08 -765 28 80 eller mail till maklare@kanoldredovisning.se  Bostadsrättsföreningens organisationsnummer är 769618–0137.


Övriga frågor:

Mäklare och spekulanter är även varmt välkomna att vända sig till styrelsen med eventuella ytterligare frågor.

 

Kontakt:

styrelsen@brfkvarnberget.com

Styrelsens ordförande är Rolf Ihre 070-588 17 13.